de babes welkom bij de Babysit Babes

OVER DE BOEKEN

schrijf je in voor de nieuwsbrief!Bij uitgeverij Ploegsma verschijnt sinds september 2008 de serie Babysit Babes, een serie boeken over vier jonge meiden die gezamenlijk iets zoeken om hun portemonnee te spekken. Ze steken de koppen bij elkaar en komen op het idee van een oppascentrale. Het duurt niet lang voordat de eerste klanten zich aanmelden en vol goede moed beginnen ze aan hun nieuwe bijbaan. Maar dit niet alles even makkelijk gaat als het opstellen van een checklist krijgen ze al gauw in de gaten.

Natuurlijk draait het in de Babysit Babes niet om oppassen alleen. In elk deel komen herkenbare dingen aan bod: verliefdheid, onzekerheid, problemen op school, ruzie met je ouders, woorden met je vriendinnen maar ook veel lachen, gezellig shoppen en fantaseren over schoolfeesten, over jongens en over de toekomst.
Wat Moniek, Nikki, Lisa en Aïsha meemaken is voor veel meisjes dagelijkse kost: babysitten is het populairste bijbaantje onder meiden van de middelbare school. De komische, lastige, leuke, vervelende maar vooral herkenbare stukken in de boeken, samen met de lekkere dialogen, maken de boeken voor alle meiden die van lezen houden, prima leesbaar. In elk deel staat één van de meisjes centraal.

De tekeningen zijn gemaakt door Samantha Loman. Zij heeft de meiden een gezicht gegeven. De Babysit Babes zijn verkrijgbaar bij boekhandels in Nederland en België, en natuurlijk via de betere internetwinkels.

september 2008: deel 1 - CHIPS EN ZAKGELD (waarin Lisa als eerste gaat oppassen)
november 2008: deel 2 - OM TE ZOENEN (waarin Aïsha maar liefst twee oppasadressen krijgt)
voorjaar 2009: deel 3 - SLIPPERS EN LAPTOPS (waarin Moniek het nodige leert over vaders in 't algemeen en eentje in het bijzonder)
oktober 2009: deel 4 - PIZZA MET PROBLEMEN (waarin Nikki de buurt beter leert kennen!)
september 2010: deel 5 - IN DE WOLKEN (waarin Lisa een werkvakantie krijgt)
april 2011: deel 6 - VERLIEFD XXL (waarin Aïsha stug doorbijt... en ook van zich af bijt!)
november 2011: deel 7 - DUBBEL SUCCES (waarin Nikki op een tweeling én een popster gaat oppassen)
juni 2012: deel 8 - KAMPVUUR EN KUSJES (waarin de vier vriendinnen op een camping gaan werken).

Een kort verhaal over Nikki kun je hierlezen: Opvallen en afgaan, heet het.

 

 

De Babysit Babes boeken zijn geschreven door Els Ruiters en worden uitgegeven door uitgeverij Ploegsma, Amsterdam.

Aantal bezoekers sinds juli 2008: