de babes welkom bij de Babysit Babes

CHIPS EN ZAKGELD - Els Ruiters, Uitgeverij Ploegsma

prijs: €11,-, verschijningsdatum: september 2008


‘Janine legt net mijn zoon in bed. Wat heb je met haar afgesproken?’

Pauls vraag deed Lisa opschrikken. Afgesproken? Eigenlijk niks. Dat ze zou komen en een paar uur zou oppassen.

‘Ik eh... we zouden kennismaken... en ik zou blijven.’

‘Ja, dat snap ik,’ zei Paul, en Lisa dacht het ongeduld in die woorden te horen, ‘maar ik bedoel het geld. Hoeveel krijg je per uur?’

Zeg het, dacht Lisa, zeg het dan! Je hebt de brief bij je. ‘Eh...’ stamelde ze. ‘V-v-vier euro per uur. Maar als u dat te veel vindt, is drie ook goed hoor!’ Stom-stom-stom! Waarom zei ze dat er nou weer achteraan?

Paul fronste zijn voorhoofd.

Lisa voelde haar wangen branden. O, waarom kreeg ze ook altijd zo’n kleur? Nou dacht hij natuurlijk helemáál dat ze niks kon!

‘Heb je ervaring?’ vroeg hij, knikte naar de bank zodat ze ging zitten en bleef zelf staan. O. Moest Lisa nu weer gaan staan? Hij keek van boven op haar neer.

‘Ik heb twee kleine broertjes waar ik vaak op pas,’ zei ze haastig. ‘En Nikki heeft een klein zusje. Nikki, dat is een van mijn vriendinnen, die doet ook mee. Niet dat ik daar nou zo vaak oppas hoor, maar ik mag wel eens een...’ De frons van Paul werd dieper en de kleur rood van Lisa’s wangen ook. Wat was ze toch allemaal aan het bazelen! Met een klap deed ze haar mond dicht.

‘Nou, het zal wel goed wezen. Mijn vrouw kent je moeder, geloof ik,’ zei hij, ook al klonk hij niet echt overtuigd. Lisa friemelde nerveus aan een draadje dat uit haar mouw piepte. In stilte bleven ze allebei in de kamer wachten. Paul liep langzaam rond, pakte een krant uit een staalkleurige lectuurbak en bladerde er even in. Lisa vroeg zich af of ze iets moest zeggen, maar haar tong leek wel verlamd. Wat een stomme start had ze gemaakt!

Toen stapte er een vrouw de huiskamer in die haar een brede lach toezond. ‘Hallo, jij bent Lisa, hè? Ik ben Janine. Loop je even mee? Dan zal ik je laten zien waar Joshua slaapt en waar alles ligt.’ Tegen Paul zei ze: ‘Moet jij niet even een briefje klaarleggen waar we te bereiken zijn?

Opgelucht sprong Lisa op. Snel liep ze achter Janine aan, nadat ze die eerst netjes een hand had gegeven.

Boven raakte Lisa bijna in de war van alle deuren. Het waren er zo veel, het leek wel een klein hotel. En ze waren allemaal hetzelfde. Bij Lisa hing een poster van Beyoncé op de deur, bij Tom eentje van Pirates of the Caribbean en bij Bram was het Spiderman. Hoe moest ze in godsnaam weten waar ze moest zijn?


CHIPS EN ZAKGELD is verkrijgbaar bij de boekhandel en te bestellen bij www.bol.com of www.cosmox.nl

 

De Babysit Babes boeken zijn geschreven door Els Ruiters en worden uitgegeven door uitgeverij Ploegsma, Amsterdam.

Aantal bezoekers sinds juli 2008:

© Els Ruiters. Niets uit deze website mag worden overgenomen of gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Aisha Nikki Moniek