de babes welkom bij de Babysit Babes

DUBBEL SUCCES - Els Ruiters, Uitgeverij Ploegsma

prijs: €11,-, verschijnt in het najaar van 2011


De twee jochies leken op elkaar als twee druppels water: stevig zwart haar, rode appelwangen en grote donkere ogen. Ze droegen niet dezelfde kleren. Gelukkig, want zo waren ze nog een beetje uit elkaar te houden. Het ene jongetje had een geruit bloesje aan en het andere jochie een T-shirt met een afbeelding van een giraf. Dimitri en Aleksander. Maar wie was nou wie? Olga had niet echt duidelijk gemaakt wie “bloesje” of “giraf” was. Nikki probeerde iets te ontdekken waardoor ze de jongetjes uit elkaar kon houden. Een verdwaalde moedervlek misschien, of een raar oorlelletje of een ander lachje? Ze zag het echt niet en hopen dat ze altijd een geruit bloesje en een giraf-T-shirt aan zouden hebben was te veel gevraagd. Plotseling moest ze een giebel onderdrukken. Dat zou wat zijn. Zo’n sjieke, ultra-hippe moeder die zich vast en zeker vier keer per dag omkleedde, de ene outfit nog extravaganter dan de andere - en dan de tweeling altijd in dezelfde kleren. Nee, dat zat er niet in… Dus moest ze echt proberen om iets te herkennen in de gezichtjes.

Kim legde wat plastic bakjes uit de zandbak op het gras en duwde een rood dekseltje in de handen van een van de jongetjes. Het andere jongetje keek met grote ogen naar het dekseltje en begon er toen fanatiek naar te graaien. Jongetje één liet zich niet de kaas van het brood eten en kneep hard in het rode plastic. Nee, jongetje twee moest maar iets anders pakken. Als op commando begonnen ze tegelijk te schreeuwen.

‘Kim, geef die maar aan… eh… Aleksander,’ zei Nikki tegen haar zusje, en ze wees naar het andere jongetje. Kim was net iets ouders dan de tweeling en ze was natuurlijk gewend aan Nikki en begreep haar goed, dus stak ze een groen taartvormpje uit naar het andere jongetje. Maar dat ventje had besloten dat het rode dekseltje veel mooier was en met een nijdige zwaai sloeg hij de groene plastic vorm uit Kims handen en hengelde driftig naar wat zijn broer vasthield. ‘Die! Die!’ schreeuwde hij boos. Kim stond er met grote ogen bedremmeld bij.

‘Mitka! Sasja! Niet vechten! Eerlijk spelen!’ riep Olga.

Mitka. Sasja. Wie was nou wie? Mitka was vast kort voor Dimitri. Sasja hoorde dan bij Aleksander. De stem van hun moeder hielp, want de jongens keken op, zagen Olga, lachten en opeens was alles goed. Ze hobbelden achter Kim aan en keken belangstellend naar de zandbak waar gele schepjes en blauwe emmertjes half begraven in het zand lagen.
Nikki ging op de stenen rand zitten terwijl de drie kinderen in de zandbak begonnen te rommelen.

‘Heel goed!’ riep Olga tevreden. Nikki keek heel even naar haar. De sterzangeres zat te midden van Kees en haar moeder, volkomen op haar gemak, en liet zich de koffie goed smaken. Ze praatte zachtjes, Kees lachte op z’n charmantst en Irene knikte af en toe. Kees leek wel een beetje verliefd, dacht Nikki geamuseerd. Hij had zo’n dweperige grijns op zijn gezicht. Die kwam ook altijd tevoorschijn als hij Linda de Mol op tv zag.


DUBBEL SUCCES is verkrijgbaar in de boekhandel bij jou in de buurt of te bestellen via internet

De Babysit Babes boeken zijn geschreven door Els Ruiters en worden uitgegeven door uitgeverij Ploegsma, Amsterdam.

Aantal bezoekers sinds juli 2008: