de babes welkom bij de Babysit Babes

IN DE WOLKEN - Els Ruiters, Uitgeverij Ploegsma

prijs: €11,-   verschijningsdatum: september 2010


Lisa wikkelde een elastiekje om haar staart, bekeek zichzelf een laatste keer in de spiegel en bedacht dat ze binnenkort een mooi kleurtje zou hebben. Ze was heel licht en had een gevoelige huid, waardoor ze vlug verbrandde. Nikki en Moniek, die vaker in Spanje waren geweest, zeiden dat het niet meer zo heet was in de herfstvakantie, en dat je dan niet zo snel knalrood werd.

Ze controleerde nog een keer haar outfit. Tijn en zij gingen zo meteen naar een demonstratie stuntskaten, dan kon ze er toch niet al te braaf bijlopen. Een spijkerrokje, een leuk shirt, All Stars eronder: helemaal top voor een middagje skaten kijken met haar vriendje. Temidden van alle skaters zou ze zo niet uit de toon vallen, en als ze in de zon ging zitten kleurden haar benen misschien ook nog een beetje meer.

‘Lisa! Ben je bijna klaar?’ riep Tijn. Hij stond beneden aan de trap.

‘Ik kom zo,’ riep ze terug. Ergens moest hier in de badkamer nog een tube zonnebrandcrème liggen, die moest wel mee. Waar lag dat spul ook al weer?

Ze rommelde net in een mandje vol tubes en crèmes, toen haar telefoon ging. Het was Aïsha.

‘Hoi!’

‘Hai, Lisa. Ik heb die tas voor je, die grote strandtas. Zal ik straks langskomen?’

O, ja! Lisa was het al weer haast vergeten. Aïsha had een strandtas die je kon uitrollen tot een matje, en opgevouwen nam hij bijna geen plaats in. Lisa mocht ’m lenen voor Spanje.

‘Ik moet zo weg, Tijn en ik gaan naar de stad, naar een skatedemo,’ zei ze.

‘Lisa!’ riep Tijn weer, ongeduldiger dit keer.

Nou ja, het hoeft ook niet meteen…’ begon Aïsha maar Lisa onderbrak haar met: ‘Weet je wat? Ik kom zo wel even langs bij jou, dan neem ik ’m mee.’

‘Dat hoeft niet, dan moet je omrijden,’ zei Aïsha. ‘Zo veel haast is er toch niet bij?’

‘Het is niet om. Dan kunnen we makkelijk even langsrijden.’

‘O ja, die demo. Daar heb ik iets van in de krant zien staan. Misschien kom je Nikki wel tegen, die loopt daar vast ook rond,’ bedacht Aïsha.

In Lisa’s hoofd klikte het opeens razendsnel. Nikki - Viggo - knalrood - Aïsha… en toen, in één keer, floepte Lisa het eruit. ‘Aïsh, ben jij verliefd op Viggo?’

Het bleef een paar tellen stil.

Toen: ‘W-w-wat zeg je?’


IN DE WOLKEN is verkrijgbaar bij de boekhandel en te bestellen via internet bij www.bol.com en www.cosmox.nl

 

De Babysit Babes boeken zijn geschreven door Els Ruiters en worden uitgegeven door uitgeverij Ploegsma, Amsterdam.

Aantal bezoekers sinds juli 2008:

© Els Ruiters. Niets uit deze website mag worden overgenomen of gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Aisha Nikki Moniek