de babes welkom bij de Babysit Babes

OM TE ZOENEN - Els Ruiters, Uitgeverij Ploegsma

prijs: €11,-   verschijningsdatum: november 2008


‘Ik ook melk,’ zei Ted heel plotseling. Al die tijd had hij nauwelijks iets gezegd.

‘Wil je ook nog een beker melk?’ Aïsha haalde opgelucht adem. Dat was geen probleem, toch? Lieke uit zo’n tuitbeker, dat had Philip haar aangewezen, en Ted uit een gewone beker. Ze zette Lieke weer op de grond, waarna ze het meteen op een huilen zette, en liep snel naar de keuken. Ze struikelde over een po die naast het fornuis op de grond stond en viel bijna tegen de koelkast aan. Binnen werd het huilen harder en doordringender.

‘Ja ja, ik kom eraan!’ riep ze sussend. Snel pakte ze een fles melk, gooide wat in de bekers voor de kinderen en liep ermee naar binnen.

Daar stond Ted en was Lieke met een pop op haar hoofd aan het slaan. ‘Stil! Stil! Stil!’ riep hij steeds.

‘Ted! Stop daarmee! Niet slaan!’ riep Aïsha geschrokken en ze trok de pop uit zijn handen. Ted keek haar boos aan. Met gebalde vuistjes draaide hij zich om en maaide in een paar woeste bewegingen de racebaan en de autootjes van de tafel. O jee. Dit ging niet goed.

‘Kijk eens,’ zei Aïsha, ‘een beker melk voor jou.’

‘Niet melk! Niet melk!’ schreeuwde Ted. Hij begon te krijsen en van schrik ging Lieke steeds harder brullen. Aïsha voelde haar opgewekte stemming van tien minuten geleden omslaan. Wat moest ze doen met een stel van die brulapen?

Ze pakte Lieke van de grond en duwde het plastic mondstukje van de tuitbeker in haar open mond. Eerst dronk Lieke er gulzig van, maar na drie slokken deed ze haar mond open, liet de melk eruit lopen en zette het opnieuw op een huilen.

‘Ted! Hou op met krijsen!’ zei ze wanhopig. ‘Wil je geen melk? Dat is toch lekker!’

Maar hoe ze ook pleitte, ze kreeg de kinderen niet stil. Het kleine meisje was vlekkerig van het huilen en haar wangen waren nat, ze had een snotneus en alles zat onder de melk; Ted had besloten dat hij niet wilde ophouden met schreeuwen en had in een vlaag van woede de beker melk uit Aïsha’s handen geslagen, zodat ook de vloer vol lag.

‘Hé, ben je gek geworden!’ schreeuwde Aïsha boos.

Het ventje verstijfde even, keek haar geschrokken aan en begon toen heel hard te huilen. Met gierende uithalen brulde hij zo hard als hij kon.
‘O sorry, Ted, dat was niet de bedoeling,’ zei Aïsha snel. ‘Kom je bij mij? Dan zal ik je voorlezen.’
Niks hoor. Op zijn korte benen dribbelde hij naar de bank, perste zich erachter en ging vervolgens luidkeels verder met huilen. Aïsha sjouwde achter hem aan met Lieke op haar arm, die steeds natter en snotteriger werd. Wat ze ook probeerde, Ted kwam niet van zijn plekje vandaan en bleef brullen. Ten einde raad zette Aïsha Lieke terug in de box en ze liep de gang in. Nikki. Die wist vast wat je moest doen met een baby die maar bleef huilen en hoe je een opstandige peuter moest aanpakken...


OM TE ZOENEN is verkrijgbaar bij de boekhandel en te bestellen via internet bij www.bol.com en www.cosmox.nl

 

De Babysit Babes boeken zijn geschreven door Els Ruiters en worden uitgegeven door uitgeverij Ploegsma, Amsterdam.

Aantal bezoekers sinds juli 2008: